21 Following
lorenzoblauch

Hass and Associates

Hass and Associates provides news, analysis, opinion, information and services for the IT community, the role of technology in improving organizations in all sectors of business and public life.

Hass & Associates Online Reviews: Finans Svindel Sjekke opp under Ferien

Finans Svindel Sjekke opp under Ferien; Her Er Hvordan du Unngår Dem.

 

Mye som depresjon og vekt ofte finansielle sjekke opp i løpet av ferien. Den siste undersøkelsen fra Association of sertifisert svindel sensorer sier at svindel flått opp 20% i ferien, sannsynligvis på grunn av økt økonomisk press. Men ikke alle disse svindel er kredittkort fargevalgene du ser på nyhetene.

 

Markedsplass helg anker Lizzie O'Leary spurte sine lyttere å dele økonomiske skrekkhistorier og fant at i stedet for å falle byttedyr til organisert ordninger, fleste har duped bare ved å være menneske.

 

"Trusselen som gikk gjennom alle av dem var sikkerhetsproblemet og slags myk under magen av det som gjør oss mennesker," sa hun. Ikke overraskende-er ett område hvor folk er på sitt svakeste i denne forbindelse online dating nettsteder.

 

"Det var en kvinne som hadde gått tilbake til OKCupid hun leter etter kjærlighet, og hun begynner å snakke med en fyr. Det virker som ting er ganske bra, og da han begynner å spørre henne noe litt merkelig personlige spørsmål. Og han har ikke bedt om penger ennå, men han ber om en masse ting. Så kaller han fra noen uidentifiserte tall. Så han kaller fra nigerianske flere og hun begynner å knytte den slags berømte nigerianske e-postsvindel, plasserer disse to ting sammen [og] hun utdraget seg før hun kom inn i finansielle varmt vann."

 

Denne kvinnen er ikke alene. En mann i New York er saksøker OKCupid, hevdet en dato lurt ham ut av $70,000.

 

Det viser seg en masse spørsmål som par diskutere i begynnelsen av dating - som hva by du var født i, eller bursdager, er felles sikkerhetsspørsmål som kan hjelpe svindlere prøver å målrette informasjon.

 

Denne typen forviklinger er så vanlig at hvert år FBI publiserer en online dating finansielle scam advarsel på sin hjemmeside til ære for Valentinsdag. Noe av det FBI forsiktig mot, skjønt, er sett på som ganske rutine i den elektroniske dating verden-som presser kommunisere over personlige e-post eller IM i stedet for via nettstedet. Andre, men kan virke mer åpenbare-som bilder som ser ut som de er fra et magasin eller instant yrker av kjærlighet.

 

Men de som ønsker kjærlighet er ikke eneste som er utsatt for svindel. En annen historie relayed av O'Leary involvert en kokk. "Noen folk kom til ham og sa vi ønsker å åpne en restaurant med deg; det vil være en stor partnerskap; Vi kommer til å bruke ditt navn; du er stjernen", og kokken og hans kone undertegnet den stiplede linjen. Problemet? Er en navngitt partner for restauranten, kokken og hans kone inn i en full på virksomhet samarbeid, så når restauranten mislyktes, paret var juridisk ansvarlig for en hel slew av gjeld.

 

Ifølge O'Leary er det ikke uvanlig ikke å se fine print i situasjoner som dette, når jeg er på spill.

 

Som for tips om hvordan du kan forhindre disse typer svindel? Den først-alltid lese liten skrift. Du kan si "Bruk sunn fornuft", men som vi bare har bevist, sunn fornuft er ikke alltid felles i det virkelige liv. Som en generell regel, husk å være skeptisk. Andre-alltid advokat opp. "Ingen liker advokater, men de virkelig tjener en hensikt i disse tilfellene," sa hun.

 

Og det er ikke bare på individuell basis. Små bedrifter og ledere bør vokte også, spesielt i ferier. At samme rapport fra Association of sertifisert svindel sensorer sier vanligste ferie kriminalitet er ansatt underslå. Og hva er verre - selv om denne typen aktivitet flått opp i løpet av ferien, mengden ressurser som er viet til å beskytte personer og selskaper fra dem ikke.